Centrul Informațional Agricol +373 22 50 20 20
Linia anticorupție +373 22 23 23 94

Consultări la nivel înalt între FAO şi MAIA8 iunie 2017

La 8 iunie curent, coordonatorul programelor strategice regionale a Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO) în Europa și Asia Centrală şi reprezentant al FAO în Republica Moldova Raimund Jehle a avut o întrevedere bilaterală cu viceministrul Agriculturii și Industriei Alimentare Iurie Ușurelu.

În cadrul întâlnirii, oficialii au discutat despre reforma administraţiei publice şi oportunităţile de suport ale FAO în context. De asemenea, au fost punctate progresele obţinute în perioada 2015-2017 şi stadiul de implementare a programului cadru de ţară, semnat între cele două părţi în decembrie 2016.

Raimund Jehle a exprimat disponibilitatea FAO de suport pentru Republica Moldova, în eforturile sale de implementare a Agendei 2030 pentru dezvoltare durabilă şi a Acordului de la Paris privind schimbările climatice, ratificat de Parlament în luna mai curent.

Viceministrul Iurie Ușurelu a menționat despre progresul înregistrat în procesul de implementare a proiectelor FAO în ţara noastră, dar și despre extinderea programului FAO în viitorul apropiat pe anumite sectoare.

În cadrul aceleiaşi întrevederi, reprezentantul FAO l-a invitat pe Iurie Uşurelu la cea de-a 40-a Conferinţă Internaţională FAO, care va avea loc la Roma, în perioada 3-8 iulie 2017.

Serviciul de informare și comunicare cu mass-media