Vladimir Bolea la cea de-a XXI-a Adunare generală a membrilor C.Î. „Agrostoc”: „Asocierea în cooperative garantează accesul la marile piețe ale lumii”

Published on: J, 05/25/2023 - 17:07

25 mai 2023, Chișinău - După 21 de ani de activitate, Cooperativa de Întreprinzător „Agrostoc” a înregistrat cea mai mare cifră de vânzări. Acest lucru a fost anunțat astăzi, de președintele cooperativei Igor Tagadiuc, în cadrul evenimentului de totalizare a rezultatelor și activităților desfășurate pe parcursul anului trecut.

 

”Anul 2022 a fost unul productiv, întrucât cooperativa a înregistrat o cifră de vânzări de peste 1.3 miliarde lei, fiind unul dintre cele mai bune rezultate financiare din toți cei 21 de ani de activitate”, a comunicat Igor Tagadiuc.

 

În cadrul evenimentului, vicepremierul Vladimir Bolea a adresat un mesaj de felicitare membrilor cooperativei, pentru performanța atinsă, menționând rolul esențial al cooperativelor agricole în asigurarea durabilității și competitivității sectorului.

 

„Asocierea în cooperative garantează accesul la marile piețe ale lumii, iar „Agrostoc” este exemplul agricultorilor care reușesc să țină acest curs, să fie mai puternici și să întreprindă acțiuni cu randament economic. Activitățile sectorului agricol trebuie să fie axate pe profit și doar prin cooperare pot fi obținute prețuri avantajoase. Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare este focusat să  construiască relații de parteneriat cu oamenii de afaceri din sectorul agricol. Din acest motiv, în continuare, în noua politica de subvenționare vor fi oferite subvenții din partea statului în cuantum de 75% pentru proiectele investiționale implementate de grupurile de producători și cooperative”, a transmis Vladimir Bolea.

 

Actualmente în cadrul cooperativei sunt circa 150 de companii, ce activează în diverse ramuri ale sectorului agricol. În anul 2022 cooperativa a procurat elevatorul localizat în orașul Drochia.

 

„Este un proiect investițional ambițios dar și cu perspectivă pentru noi toți. Este un pas important ce ne va permite să consolidăm eforturile pentru acordarea unor servicii importante și actuale pentru membrii noștri, precum și pentru întregul sector din nordul țării. Totodată, ne mândrim că în anul 2022 au aderat în rândul membrilor cooperativei, alte noi întreprinderi situate în diferite regiuni ale țării, astfel, permițând extinderea geografică a cooperativei la nivel național”, a comunicat Igor Tagadiuc.