A A A

Noutăți

Published on: V, 06/09/2023 - 10:32

9 iunie 2022, Chișinău - Agricultorii din raionul Taraclia preconizează că vor strânge roadă dublă în comparație cu anul trecut. Potrivit autorităților publice locale, în jur de 70% din suprafețele însămânțate cu culturi de câmp, sunt în stare satisfăcătoare și foarte bună. Acest lucru a fost menționat, astăzi, în cadrul vizitei de lucru întreprinse de secretarul de stat al MAIA Iurie Scripnic în raionul Taraclia,  împreună cu dr. hab.

Română
Published on: M, 06/07/2023 - 16:58

7 iunie 2023, Chișinău - Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare rămâne deschis pentru a avea un dialog constructiv cu fermierii, bazat pe argumente economice și nu pe poziții ostile. Acest lucru a fost comunicat de viceprim-ministrul Vladimir Bolea în multiple apariții media și în cadrul întâlnirilor permanente cu reprezentanții sectorului agricol, organizate la Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare și la Guvern.

 

Română
Published on: M, 06/07/2023 - 13:13

7 iunie 2023, Chișinău – Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare își consolidează capacitățile instituționale în vederea asigurării securității alimentare. În acest scop, Cabinetul de miniștri a decis crearea Instituției Publice „Centrul pentru Ameliorarea și Reproducția Animalelor”.

Română
Published on: M, 06/07/2023 - 13:08

7 iunie 2023, Chișinău – Numărul cazurilor de intoxicare a albinelor va fi redus, grație aplicației BeeProtect. În acest sens, Executivul a aprobat Conceptul Sistemului informațional BeeProtect și Regulamentul privind modul de funcționare și utilizare a resursei digitale. Documentele stabilesc principalele aspecte organizaționale, metodologice și tehnologice pentru implementarea cu succes a soluției informatice.

Română
Published on: L, 06/05/2023 - 15:44

5 iunie 2023, Chișinău – Viceprim-ministrul Vladimir Bolea și directorul de Țară pentru Moldova a Băncii Mondiale Inguna Dobraja au semnat, astăzi, Acordul de împrumut dintre Republica Moldova și Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare pentru realizarea Proiectului Investiții pentru Guvernanță, Creștere și Reziliență în Agricultură (AGGRI). Programul de finanțare are o valoare totală de 55 milioane de dolari SUA și va fi implementat în țara noastră până în anul 2029.

Română
Published on: L, 06/05/2023 - 14:50

5 iunie 2023, Chișinău - Simplificarea procedurile de tranzit feroviar al produselor agricole pe teritoriul Ucrainei și Republicii Moldova, precum și ajustarea tarifelor pentru transportul de mărfuri pe calea ferată au fost discutate în cadrul unei videoconferințe de către vicepremierul Vladimir Bolea cu ministrul agriculturii al Ucrainei Mykola Solski, cu directorul Căilor Ferate din Moldova Oleg Tofilat, cu reprezentanții Serviciului Vamal și cu autoritățile omoloage din Ucraina.

Română

Pagini

Subscribe to RSS - Noutăți